duminică, 5 septembrie 2010

Stenoza pilorica

Stenoza pilorica este boala in care peretele pilorului se ingroasa si lumenul sau se subtiaza progresiv, ingreunand trecerea mancarii dinspre stomac spre intestin. Pilorul este ultima parte a stomacului ce face legatura cu prima parte a intestinului subtire (duodenul). Stenoza pilorica poate apare oricand in perioada dintre nastere si varsta de 5 luni. Cel mai frecvent se dezvolta in jurul varstei de 3 saptamani. Simptomele pot apare mai tarziu in cazul in care copilul se naste prematur (inainte de cele 9 luni fiziologice de sarcina).

sâmbătă, 4 septembrie 2010

Tantarul


Țânțarul este o specie de insectă adaptată la mediul urban. La unele specii, la femelă, nu se produce maturizarea ouălor fără consumarea sângelui de mamifere. Se poate împerechea și în spații restrânse, în care trăiește și în timpul iernii fără să intre în diapauză. Adultul depune ouăle și iarna, când temperatura apei depășește 10ºC (între sfârșitul lui aprilie și mai); generațiile din primăvară și vară se succed la fiecare 15–20 zile, în funcție de temperatura apei. Dezvoltarea larvelor se realizează în ape stătătoare. Femelele pot transmite malarie, o boală infecțioasă gravă.

Frica


Frica este un mecanism de supraviețuire ce apare ca răspunsul unui om la o amenințare concretă, de obicei negativă. Frica este legată de anxietate. Aceasta depinde de persoană și poate varia de la prudență la fobie și paranoia. Ea ține de mai multe stări, printre care grija, anxietatea, teroarea, paranoia, oroare, panică.

O frică de o intensitate extremă, persistentă, sesizată de către subiect ca fiind iraționlă se numește fobie. Fobia este determinată de prezența sau doar anticiparea prezenței unui obiect, a unei vietăți sau a unei situații.

vineri, 3 septembrie 2010

Aerul conditionat : O binecuvantare sau cel mai periculos aparat?


Aerul conditionat scade imunitatea organismului, slabind intregul sistem respirator, avertizeaza medicii si producatorii aparatelor de aer conditionat.

Folosirea lui poate provoca nevralgii, rinite, alergii, laringite, faringite si bronsite. Potrivit profesorului Dorin Sarafoleanu, specialist ORL, aerul conditionat nu trebuie fixat la temperaturi mai mici de 22 de grade, iar aparatele trebuie curatate periodic pentru indepartarea germenilor, bacteriilor si ciupercilor care se strang in filtre. A.P.

Aerul conditionat – este bun sau rau pentru sanatate ?


Multi oameni spun ca nu se simt bine in incaperile in care aerul este conditionat, dar accepta acest lucru deoarece, chiar si asa, este mai bine sa stai in aer racoros si oarecum mai putin umed decat in infernul unei zile caniculare.

Da, ei au dreptate in ambele privinte.

Una din probleme si cea mai evidenta este faptul ca un curent de aer rece ne poate imbolnavi.
Este adevarat, dar acest aspect poate fi evitat prin reglarea nivelului de functionare sau prin directionarea paletelor pentru a nu ne afla in directia curentului de aer rece.
NU aceasta este principala problema a AC-ului si, de altfel, orice om intelept o rezolva, pe aceasta, cu usurinta.

In continuare ne vom referi la aspecte care nu au fost expuse de nimeni pana acum datorita lipsei suportului stiintific. Studiul Societatii Academice AdAnima arata o serie de aspecte importante si cu valoare practica.

Aparatul de aer conditionat, asa cum este el folosit de obicei, nu este altceva decat un radiator ca de automobil care este racit printr-un procedeu specific iar aerul din interiorul
incaperii este trecut prin acest radiator si racit.
Simplu, nu?

La prima vedere nu este nimic in neregula, dar are loc urmatorul fenomen:
procesul are loc cu geamurile inchise, pentru a face economie de energie prin izolarea termica a incaperii si, astfel, aerul este trecut multe ori, in continuu, prin acest radiator rece.

La fiecare trecere aerul cedeaza o parte din proprietatile sale speciale si mai putin cunoscute, dar acceptate in stiinta esoterica sub numele de prana.

Astfel, dupa o vreme, aerul este saracit in mod serios de energia sa subtila si ajunge sa nu mai ofere mare lucru…. dar putem supravietui, totusi, in canicula, chiar daca nu ne simtim bine.

SOLUTIA SIMPLA SI EFICIENTA PENTRU REZOLVAREA PROBLEMELOR LEGATE DE CALITATEA AERULUI CONDITIONAT.

Puteti face un experiment simplu – asta, daca aveti automobil cu aer conditonat…

Exista un buton la fiecare automobil care permite ca ventilatia sa se faca cu aer preluat din exteriorul automobilului sau din interiorul automobilului, prin recirculare.

Puteti constata cu usurinta ca atunci cand AC-ul functioneaza cu recirculare, dupa destul de putin timp nu va mai place sa respirati aerul din interior, pe cand in situatia in care aerul racit este preluat din exterior, el este chiar foarte placut si savuros.

Aceasta deoarece, nefiind recirculat, saracirea in proprietati subtile – prana – a aerului nu se mai produce si el isi pastreaza destul de bine valoarea sa binefacatoare…

Rezultatul respirarii intensive a aerului conditionat:
sensibilitate la imbolnaviri, paloare a fetei, lipsa de energie, uscaciune a tegumentelor, debilitate si altele.

Dar este, totusi, bine ca nu ne mai este foarte cald…

Solutia, pentru incaperile in care traim si care sunt racite cu aer conditionat este ca acestea sa fie modificate pentru a nu recircula aerul din interior si sa preia, de fiecare data aer din exterior si sa il introduca inauntru, dupa ce a fost racit.

Asa cum v-am zis,…e simplu.

Singura problema: O factura de energie electrica ceva mai mare.
Totusi, fiind vorba de ceva important – aerul pe care il respiram – consideram ca aceste costuri se justifica…

Veti constata singuri ca, in aceasta sitatie, aerul are o savoare si o forta regeneratoare exceptionala, aducandu-va aminte, poate, chiar de o excursie la munte, desi este posibil ca afara sa fie arsita unei metropole din campie…

Sugeram, suplimentar, folosirea unor uleiuri esentiale naturale, realizand, astfel, si aromoterapie in mod firesc si, mai ales…fara efort…fiindca trebuie doar sa respiram, ceea ce oricum facem in fiecare zi!

Leonard Radutz – Societatea Academica AdAnima – 28.Mai 2008

P.S. daca nu aveti aer conditionat si doriti sa racoriti incaperea va sugeram urmatoarele doua solutii:
- aparate de racire a aerului bazate pe evaporarea apei… Sunt, chiar, ceva mai ieftine decat aparatele de aer conditionat si foarte usor de montat sau sunt chiar mobile (deci le puteti muta din camera in camera) …si sunt perfect sanatoase.
Singura problema : principiul de functionare nu permite sa reduca si umiditatea aerului, asa cum realizeaza aparatul de aer conditionat.
Lucru bun: unele dintre acestea pot imbogati atmosfera in ioni negativi si ozon, ceea ce este exceptional. Au consum foare redus de energie (consuma mai nimic).

- montati pe un perete un cearceaf de bumbac pe care il udati din cand in cand (sau care are partea inferioara introdusa intr-un vas cu apa, de unde aceasta urca prin capilaritate in tesatura). Puteti completa cu un ventilator care sufla aerul spre acest cearceaf.
In mod uimitor, procedeul acesta simplu si ieftin raceste puternic aerul incaperii si poate fi aplicat adhoc, adica imediat.
Va dorim succes !

Cuptorul cu microunde, „bucătarul“ care ne distruge sănătatea


Expunerea la microunde scade capacitatea unor vitamine de a fi absorbite de
organismul uman

Uşor de folosit, rapid în prepararea sau încălzirea alimentelor şi tot mai ieftin: nu este de mirare că, în ultimii ani, cuptorul cu microunde a devenit o prezenţă obişnuită în bucătăriile românilor. Puţini sunt însă cei care înţeleg modul de funcţionare al acestui dispozitiv şi, implicit, riscurile pe care ni le asumăm folosind un banal cuptor cu microunde.

Cuptorul cu microunde mă­reş­te rapid temperatura apei, grăsimilor şi altor câteva substanţe conţinute în mâncare, printr-un proces numit încălzire dielectrică. Moleculele de apă sunt dipoli electrici, iar câmpul electric alternativ generat de microunde le face să se rotească extrem de rapid. Această mişcare creează căldură, întrucât moleculele de apă care se rotesc lovesc alte molecule aflate în ve­ci­nătate. Evident, cuptorul va încălzi mult mai rapid un kilogram de apă decât un kilogram de carne. Problema este că o încălzire generată de la nivel molecular afectează lichidele şi alimentele.

Lichidele încălzite în recipienţi cu pereţi netezi, cum ar fi cănile de porţelan, se pot supraîncălzi. Fenomenul este deosebit de periculos pentru utilizator: lichidul ajunge la temperaturi practic egale cu cea de fierbere, fără să fiarbă! Fenomenul de fierbere se poate declanşa fulgerător în momentul în care lichidul este mişcat, de pildă când cana este scoasă din cuptor, sau când se adaugă o linguriţă de zahăr, şi poate produce o „miniexplozie” de lichid şi vapori destul de spectaculoasă.

Din păcate, în majoritatea cazurilor, utili­zatorul riscă să fie opărit pe mâini şi pe faţă. Ouăle „explozive” sunt altă cauză frecventă de accidente. Deşi manualele distribuite împreună cu majoritatea cuptoarelor avertizează clar utilizatorii asupra riscurilor pe care le presupune coacerea unui banal ou, se întâmplă destul de des ca, pe termen lung, proprietarii să uite ce-au citit în respectiva broşură.

Alterarea vitaminelor şi efectele cancerigene

Interzicerea cuptoarelor cu microunde în Uniunea Sovietică, prin lege, în 1976, a fost privită de mulţi ca având mai degrabă substrat politico-propagandistic. Savanţii sovietici constataseră că expunerea la microunde scade semnificativ capacitatea câtorva vitamine de a fi absorbite de organismul uman, accelerează spectaculos dezintegrarea structurală a tuturor alimentelor şi reduce procesul metabolic în cazul alcaloizilor, glucozelor şi galactozelor. Evident, în toată lumea liberă s-a considerat că este vorba despre un soi de lege împotriva “cuptorului capitalist”.În 1991 însă, doctorul elveţian Hans Ulrich Hertel a realizat, împreună cu un colectiv de la Universitatea din Lausanne, un studiu care demonstra clar că mâncarea gătită sau încălzită la microunde prezintă riscuri mult mai mari pentru sănătate decât mâncarea gătită prin metodele tradiţionale.

Studiul s-a bazat pe două eşantioane de voluntari, iar analizele făcute pe lotul hrănit cu mâncare preparată la microunde au indicat căderi ale valorilor hemoglobinei şi limfocitelor. Reacţia comercianţilor de apa­ratură electrocasnică a fost fulgerătoare: Asociaţia Elve­ţiană a Dealerilor de electroaparatură (FEA) l-a dat în judecată pe Hertel în 1992, obţinând condamnarea sa în 1993 pentru „afectarea comerţului” şi împiedicându-l să-şi mai publice rezultatele studiului. Doctorul a trebuit să ajungă până la CEDO pentru a-şi apăra cercetările şi, după cinci ani de luptă, a obţinut o sentinţă prin care statul elveţian era obligat să-i plătească compensaţii.

Cea mai recentă lovitură pentru afacerea cu microunde a venit în 2003, când un studiu guvernamental spaniol elaborat la Murcia a demonstrat că legumele şi fructele preparate la microunde pierd în proporţie de 97% substanţele care contribuie la reducerea incidenţei bolilor coronariene. Efectele asupra pieţei cuptoarelor cu microunde au fost însă modeste. Firma chinezească Galanz, cel mai mare producător mondial, cu o cotă de piaţă de circa 40%, produce anual circa 15 milioane de cuptoare cu microunde.

Moartea:O eliberare sau un cosmar?



Multi ne gandim ca moartea ar fii ceva rau si de fiecare data cand pronuntam moarte ne gandim la un schelet sau la culoarea neagra,desi cei care au fost in moarte clinica nu au fost de acord cu acest fapt.Ei spuneau ca moartea este o eliberare si te simti placut,inclusiv ca exista o lumina,si vrei sa te duci la ea ,numai la asta te gandeai,la lumina respectiva dar ei nu au ajuns la ea deoarece Energia s-a intors inapoi in corp.Intrebarea este ce sau cine este lumina aceea?

Virgilius Justin Capră


Virgilius Justin Capră (Iustin Capră) (n. 22 februarie 1933 la Măgureni, Prahova, România) este un inventator și inginer român.

În 1956, la nici 25 de ani, Justin Capră a inventat primul rucsac zburător, un aparat individual de zbor.

Justin Capră nu și-a brevetat invenția, deși în 1956 în România se acorda importanță mare mișcării de inovatori și invenții. În lipsa unui asemenea brevet nu se poate dovedi nici măcar dacă specialiștii americani au utilizat același principiu ca Justin Capră și cu atât mai puțin o prioritate a ideii.

Justin Capră mai este și realizatorul unui micro-autoturism, "Soleta", care consumă 0,5 l/100 km și al unei motorete care funcționează cu acumulatori (37 kg, 30 km/h, cu o autonomie de 80 km). Cea mai remarcabilă dintre aceste invenții este Soleta 150 Ecor; are o greutate de 95 kg și este capabilă să parcurgă 100 km cu 0,5 litri de combustibil. A mai produs și un alt model, Soleta I.C.200, care poate ajunge la 67 km/h. Mașinile inventatorului Justin Capră nu au fost produse în serie.[1]

Inventatorul Justin Capră a primit pe data de 20 mai 2008 Premiul Dan Voiculescu, în valoare de 300.000 RON.

Sfarsitul Lumii vine in 2012


Civilizatia strabuna Maya a prezis ca in anul 2012, se va produce un cataclism la nivel mondial, prin trecerea la o noua epoca spirituala, plina de schimbari pentru omenire

Profetia Maya: adevar sau mit?

Potrivit calendarelor marii civilizatii meso-americane, recunoscute ca fiind cele mai precise de pe Terra, de sfarsitul lumii nu ne mai despart decat patru ani. Formidabili observatori in stele, mayasii au descoperit in urma cu 3.000 de ani oscilatia axei terestre care, cu cicluri de 26.000 de ani, schimba continuu pozitia aparenta a astrelor. In prezent, ne apropiem de finalul unui asemenea mare ciclu, care, in conceptia mayasa, coincide cu sfarsitul lumii, prezis pentru decembrie 2012, dupa cum informeaza Ziua.Profetia maya privind anul 2012 este dintotdeauna un best-seller in cultura New Age.

Pentru civilizatia Maya, anul 2012 va marca trecerea la o epoca mai spiritula, intr-un domeniu al unui nou element pe care l-am putea traduce prin "eter'". Interpretarile privind felul in care va arata acest sfarsit difera, insa multi considera ca fi o trecere traumatizanta si ca nu este exclus sa implice sfarsitul intregii umanitati. Nimic nou, numai ca un om de stiinta american, Lawrence E. Joseph, deosebit de pragmatic fiindca este si un intreprinzator de succes, a verificat aceasta teorie cu metota galileiana si si-a prezentat descoperirile in cartea intitulata "Apocalipsa 2012. O ancheta stiintifica cu privire la sfarsitul civilizatiei", recent tradusa in Italia si aparuta la editura Corbaccio.

Cercetatorul american nu exclude, insa, nici o alta interpretare a profetiei maya: 2012 ar putea insemna si intrarea intr-o noua era de constiinta mai ridicata, dar bazata pe stiinta. Iar cercetarea lui Joseph se incheie cu o alta intalnire: inceputul experimentului LISA (The Laser Interferometer Space Antenna), una dintre cele mai cutezatoare tentative de descoperire a legilor Universului. Prin experimentul LISA, NASA isi propune sa capteze, in sfarsit, misterioasele unde gravitationale cu ajutorul unei "triangulatii de sateliti". Primii vor fi lansati in 2012.

Raportul Pentagonului: 2012- sfarsitul lumii

The Guardian publica un infiorator raport al Pentagonului care vorbeste despre anul 2012, asociindu-l cu sfarsitul lumii, cand intreaga omenire va ajunge la in moment de cumpana. D-ale vietii, anticipeaza conform datelor cercetatorilor ca timpul va ajunge la zero, clima se va schimba dramatic, iar ADN-ul uman va fi reprogramat. Pamantul va suferi din cauza schimbarilor bruste de clima si milioane de oameni vor muri de foame si razboaie.

Pe masura ce ne apropiem de anul 2012, vor avea loc mai multe schimbari la nivelul planetei, care vor provoca modificari radicale si bruste de clima si vor duce la anarhie, se arata intr-un raport al Pentagonului. Teoria este sustinuta de mayasi, care prevad ca „sfarsitul timpului“ va avea loc pe 21 decembrie 2012. Calendarul Maya se incheie brusc la aceasta data, cu toate ca, in trecut, mayasii, care erau foarte avansati in astronomie, calculasera date cosmice pana la milioane de ani.

Schimbari radicale

Previziunile sunt sumbre pentru perioada premergatoare anului 2012. Dupa 2010, Europa va suporta o schimbare radicala de clima si se estimeaza ca milioane de oameni vor muri din cauza foametei si a razboiului. La nivel planetar, avem de-a face cu o inversiune a polilor magnetici, fenomen care se petrece o data la 13.000 de ani, deci de doua ori intr-un mare ciclu cosmic de 26.000 de ani. De asemenea, asistam la o crestere a rezonantei magnetice a Pamantului, care a inceput din 1980. Prin urmare, in anul 2012, timpul va atinge valoarea zero. In prezent, ziua are de fapt doar 16 ore, in loc de 24, din cauza faptului ca rezonanta are 12 cicli pe secunda, fata de 7,83 cicli pe secunda.

Tot in 2012, planul sistemului nostru solar se va alinia peste planul Galaxiei, Calea Lactee.Potrivit mayasilor, anul 2012 nu va fi sfarsitul lumii, ci momentul cand adevarul ne va fi revelat. Toate aceste schimbari dramatice vor avea efecte serioase si asupra ADN-ului uman, care va fi suferit o reprogramare si va fi imbunatatit, avand 12 spirale in loc de doua. Oamenii vor depasi tehnologia, asa cum e cunoscuta azi si va avea loc o trecere rapida prin dimensiunea a patra si intrarea in cea de-a cincea.

Ultimul raport ONU considera ca niciodata omenirea n-a avut de infruntat un pericol atat de grav. Potrivit Adevarul, raportul analizeaza situatia in care se afla populatia a 177 de tari. Noul acord urmeaza sa intre in vigoare chiar incepand cu anul 2012, atunci cand Protocolul de la Kyoto va lua sfarsit. Raportul PNUD propune "o abordare in paralel" a problematicii incalzirii globale: pe de o parte, reducerea emisiilor de gaze, iar, pe de alta parte, cooperarea internationala in ceea ce priveste adaptarea la schimbarile de tot felul prin care trece omenirea acum.

Teoriile Sfarsitului Lumii

Grupuri de cercetatori efectueaza in secret serii intregi de experimente legate de viitor si de studiul Timpului, un astfel de experiment recent fiind Proiectul Montauk . Putini au vorbit despre el, dar cei care au facut-o au spus ca “n-au vazut nimic dincolo de decembrie 2012″. Religiile exploateaza in mod copios toate aceste informatii si semnale, de pe acum filosofii crestini numind anul esoteric 2012 “Revenirea la Glorie”.Din motive cu totul deosebite, foarte multi oameni si-au dat seama de accelerarea timpului si se plang ca ziua nu le mai ajunge sa faca tot ce au de facut. Poate ca aceste interpretari explica intreaga nebunie accelerata in care se desfasoara actualele relatii internationale, goana dupa energie, cu tot cortegiul de razboaie, tranzienta accelerata a relatiilor dintre oameni, cresterea deliranta a consumismului si excesul fara precedent al productiei de “obiecte non-necesare vietii decente”, cum le numesc recentele analize ale ONU.

Diverse religii si credinte “asteapta” Sfarsitul Lumii la date antecalculate cu mari perioade de timp inainte. Iata cateva dintre ele:
Sfarsitul calendarului maya actual - 21 decembrie 2012
Alinierea generala planetara - 8 septembrie 2040
Sfarsitul, dupa calendarul musulman - 2076
Sfarsitul, dupa calendarul evreiesc - 2240Cu toate ca nu au trecut testul anului 2000, teoriile sfarsitului lumii cunosc acum un reviriment legat de anul 2012. Se pare ca tot mai multe argumente converg spre concluzia ca in acel an ceva cu totul surprinzator si inimaginabil se va petrece cu planeta noastra si implicit cu noi, locuitorii ei. Inainte de a accepta sau respinge aceste argumente, e bine sa le cunoastem. Si bineinteles, sa ne intrebam: suntem oare pregatiti pentru anul 2012?